Tidligere måtte man klare sig uden et malerfirma i København

28 november 2020 Anders Lundtang Hansen

Man skal godt nok lang tid tilbage, før man ikke kunne finde et malerfirma i København, for det med at male alt fra huse til rækværker med videre er jo noget, som man har gjort i rigtig, rigtig mange år i vores hovedstad og resten af landet.

Selv før den slags opgaver og arbejde blev organiseret i deciderede firmaer og malerkæder, så havde man jo en idé om, hvem man gik til, når der skulle males, også selvom denne maler måske ikke ligefrem reklamerede med sit hverv i samme omfang, som man ser det nu.

Det hænger sammen med, at man støttede lokalt, og man vidste bestemt, hvem der skulle klare den slags opgaver for en, så der var ikke brug for at lokke kunder til, end at man måske bare lige viste og udstillede, hvad man evnede at klare.

Men derfor var der også en tid, hvor man selv måtte klare det malerarbejde fra start til slut.

Man måtte klare malerarbejdet helt selv

Det er jo ikke ligesom nu om dage, hvor man kan købe de fleste remedier til at male med, hvor man bare lige selv skal sørge for de sidste forberedelser, inden man går i kast med det; og værktøjet med videre var heller ikke så lette og billige at få fat i, som de er nu om dage.

Og man kunne heller ikke bare slå op på nettet, hvordan man skulle gribe arbejdet an, hvis man aldrig havde prøvet det før.

Mange mennesker havde nok heller ikke råd til at hyre en maler, så de måtte vitterligt selv blande deres maling fra bunden og male med den efter bedste formåen.

Dette kunne så give bagslag, når man i miljøet kunne se, at dette var noget dårligt arbejde, der var blevet udført, hvorfor man vidste, at denne beboer ikke havde benyttet den lokale maler.

Men man måtte jo forsøge at spare penge dengang.

Flere Nyheder