Sådan holder du tandlægeregningen nede

02 februar 2022 Steffen Pedersen

advertorial

Det kan være en dyr omgang at tage til tandlæge, derfor er det en god idé at vedligeholde sine tænder, så man kan holde regningen nede. Men hvordan gør man det bedst? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Børst tænder ofte

Det anbefales, at man børster tænder mindst 2 gange om dagen. Her ser man gerne, at det er morgen og aften. Hvor det om morgenen er for at fjerne dårlig ånde og eventuelle bakterier der er kommet i løbet af natten.

Om aftenen børster man tænder, for at fjerne madrester og de bakterier der har hobet sig op i løbet af dagen. Ved at børste sine tænder, så kan man altså nemt holde mundhygiejnen i topform.

image

Brug mundskyl

Hvis der er steder, hvor man har svært ved at komme ind med tandbørsten, så kan man med mundskyld slå de bakterier ihjel, som kan ophobe sig derinde. Derved kan man altså undgå huller, ved blot at skylle munden i mundskyl, som er bakteriedræbende.

Det kan være ubehageligt at bruge mundskyld, men faktisk anbefales det, at man bruger det 1-2 gange om dagen, da det også kan hjælpe på dårlig ånde.

Brug tandtråd

Du har måske hørt det før, men det anbefales, at man bruger tandtråd til de tænder, hvor man ikke sådan lige kan komme til. Med tandtråd kan man komme ind mellem de tænder, hvor tandbørsten ikke vil lege med, og derved fjerne madrester og andet, som ellers vil kunne forårsage skade over tid.

Hvor ofte man skal bruge tandtråd afhænger af ens tænder. Nogle anbefales at bruge det mindst 1 gang om dagen, hvor andre kan nøjes med et par gange i ugen. For at finde ud af hvor ofte du skal bruge tandtråd, så anbefales du at tage fat i en tandlæge, som kan rådgive dig på området.

Vi kan anbefale stjerneklinikken, som du kan finde her: http://stjerneklinik.dk/.

Flere Nyheder