Køb af biler hos en forhandler på Fyn

23 juni 2021 Lotte Hindsberg

Har du planer om at købe en ny brugt bil, har du reelt to forskellige muligheder. Du kan købe bilen hos en privat sælger, der ønsker at sælge sin bil eller du kan købe hos en forhandler af brugte biler. Det kunne f.eks. være en bilforhandler på Fyn. Danmark er ikke så stor at det bør afskrække dig at kigge efter bil i hele landet.  

Fordelen ved en privat sælger, er at prisen ofte er bedre end hos en forhandler, men ulempen er at dit bilkøb ikke er omfattet af købeloven og der ikke er en garanti. Den har heller ikke været fordi en mekaniker, der har gennemgået den og repareret evt. fejl. Det er de tre sidste ting der gør en forhandler dyrere, men du får også noget for de ekstra penge.

Hvad skal du forberede dig på?

Inden du køber en ny brugt bil er det en god ide at bruge lidt tid på en forarbejde. Lær selve bilmodellen bedre at kende. Undersøg hvad der står skrevet på internettet. Hvilke fejl sender den ofte til mekanikeren. Er det billige fejl, der gemt kan repareres eller fejl der koster mange penge i mekaniker og reservedele. Hvis det sidste er tilfælde, bør det afspejle det sig købsprisen.

Du kan også undersøge hvad tidligere ejere har at fortælle om bilen. Vil de købe bilen igen, anbefale den eller sige at den bil bør du aldrig købe.

Når du står hos sælgeren så bed om lov til at køre en lang tur i bilen. Tøver sælger bør du lede videre efter en anden bil. Formålet med turen er at lære bilen at kende. Du skal ud og køre på både motorvejen og i byen. Gerne en halvtimes tid. Finder du nye fejl som ikke er nævnt, skal de enten laves inden køb eller udløse et nedslag i bilen.

Flere Nyheder