Kan alle trægulve slibes?

19 april 2021 Camilla Skøtt

Har du netop overtaget nøglerne til din helt egen ejerbolig, og er du nu klar til at gå i krig med istandsættelsen? Har du trægulve, trænger de garanteret til en kærlig hånd, men spørgsmålet er, om alle gulve kan klare en afslibning?

For at løse dagens mysterium – om alle gulve kan klare en afslibning – har vi allieret os med Gulvkanonen (https://gulvkanonen.dk/), der hver dag udfører gulvafhøvling, gulvafslibning og efterbehandling af trægulve i hele landet. 

Og spørgsmålet er desværre ikke så let at svare på, da det afhænger af, hvor tykke brædderne på dit gulv er. Men som udgangspunkt kan alle trægulve klare en gulvafslibning, fortæller gulvfirmaet. Det der bare kan være i vejen for, at det kan lykkes, er, at dit trægulv måske allerede er blevet slebet en eller to gange tidligere, og så er det ikke sikkert, at slidlaget er tykt nok til at kunne klare endnu en afslibning.

Ikke et problem ved massive gulve

Er dine trægulve lavet af massive brædder, er det dog ikke et problem med en gulvafslibning. Disse kan klare rigtig mange af afslibninger uden, at du overhovedet bemærker det. Faktisk kan de også tåle en gulvafhøvling eller to, hvis du har problemer med ujævnheder, store pletter eller rester fra den lim, der har holdt et eventuelt gulvtæppe fast.

Er du usikker på, om det er muligt at sætte dine trægulve i stand, kan vi anbefale, at du tager kontakt til et gulvfirma – for eksempel Gulvkanonen – og får en snak om dine muligheder. De kan også guide dig til et sted i boligen, hvor du med stor sandsynlighed kan se, hvor tykke brædderne er. På den måde bliver det muligt at danne sig et overblik over, hvad der kan lade sig gøre.

Afslutningsvis siger Gulvkanonen, at langt de fleste trægulve kan sættes i stand, så lad os håbe, at det også gælder for dit.

Flere Nyheder