Hvornår er alkoholbehandling et must?

10 november 2020 Cecilie Mortensen

Det kan nogle gange være en hårfin grænse, når det kommer til indtaget af alkohol, og hvornår noget er for meget. For hvornår vil man egentlig sige, at man har et alkoholproblem? Det skal vi prøve at se på her.

Når druk udvikler sig til til afhængighed

Når det kommer til alkoholmisbrug, så er det for mange noget, som er udviklet med tiden. Det kan være, at man gradvist har drukket mere og mere, når man er kommet hjem fra arbejde. Det kan også være, at man har fundet ud af, at man får mere ro på nerverne eller tankerne, når man har drukket lidt. Årsagerne kan være utrolig mange, og det er ikke altid noget, man er bevidst om. 

Når man tager disse ting i betragtning, så kan det også være svært at bedømme, hvornår noget er blevet til en afhængighed. Men der er rent faktisk ting, man kan forholde sig til, når man skal vurdere, om noget er et misbrug. 

Man vil sige, at der er tale om alkoholisme, når alkohol er blevet dominerende i ens hverdag. Det vil sige, at man hele tiden har fokus på, hvornår man kan komme til at drikke, og hvornår man kan mærke den beruselse, som også følger med. I disse situationer har alkoholen altså fået en høj prioritet i ens hverdag, og det kan være svært at styre ens indtag. Måske oplever man allerede nu abstinenser, når man ikke drikker, hvorfor man fortsætter. Når man er kommet hertil, er der alle gode grunde til at søge alkohol behandling – det er der selvfølgelig også meget før, at man når til afhængighedsstadiet.  

Kom i god alkohol behandling

I dag er der alle gode muligheder for at komme i god alkohol behandling. Det betyder selvfølgelig også, at selvom man står midt i et misbrug, så er hjælpen til at komme ud af det alligevel stor.

Flere Nyheder