Skip to content

Er guldbelagte ting altid værd at gå efter?

En god salgspointe er ofte, at denne genstand er belagt med guld, hvorfor den da er mere værd at købe. Et eksempel kunne være, at man har at gøre med forgyldte ringe.

Man kan mene sit, om guld er flot eller ej, men man kan ikke løbe fra, at guld er mange pæne værd, specielt jo renere og finere det er.

Men i sidste ende handler det også om, at vi mennesker har ophøjet det til at være mange penge værd, for gad vi mennesker ikke have det, så ville det jo ikke være mange penge værd.

Man fremhæver sjældenheden ved guldet, men der er jo mange andre ting, der er sjældne, men som ikke er meget værd at bruge, og så er det ikke pænt og til at forarbejde og bruge på andre måder, som guld er det.

Guldbelagte sager er det værd, som vi siger, det er

Så vi mennesker er blevet enige om, at siden guld er sjældent, og det er relativt flot, så er det også mange penge værd, især jo større klumper man har det i.

Vores penges værdi bliver også opgjort i guld nogle gange, fordi guld har en mere standhaftig værdi, end pengene har, som afhænger mere af os menneskers tiltro til det, hvor der kan ske inflation med videre.

Den slags oplever man ikke med guld, der har en nogenlunde konstant værdi.

Derfor er det også sjovt at tænke på, at man for mange år siden havde alkymister, der forsøgte at skabe guld selv.

Man var for det første ikke klar over, at ægte guld forekommer naturligt, og man ikke kan skabe det på den måde.

Desuden ville en inflation af guld, hvis man rent faktisk kunne skabe det selv, være med til at gøre, at værdien af det dalede.

Og sådan en hemmelighed ville man nok ikke kunne holde tæt for evigt, hvordan man skabte det, og ellers ville andre nok også finde ud af det selv.