Byg den perfekte legeplads til haven

26 november 2020 Astrid Pedersen

Er du træt af offentlige legepladser som tit er overrendt af larmende børn, befolket af halv eller heldårlige lege redskaber som ofte er defekte, og som i øvrigt ligger langt fra familiens bopæl? Så kan du med fordel overveje at bygge en legeplads hjemme i din egen have.

Børnene vil elske at kunne lege når de vil, og at kunne invitere venner over for at hygge i haven. Såvel du selv som børnene slipper for at skulle stå i lang kø sammen med andre børn og deres forældre for at få lov at prøve de populære lege redskaber – for eksempel gyngerne eller rutsjebanen.

Da det er begrænset hvor mange børn der har adgang til lege redskaberne på din private legeplads vil de altid være i tip top stand. Børnene kan lege i fred for andre børn som måske har en anden adfærd og derfor kan virke intimiderende. Og du kan holde øje med børnene fra vinduet eller fra terrassen.

Hvad skal min hjemmelegeplads indeholde?

Der er mange muligheder for at indrette en flot og funktionel legeplads. Projektet behøver hverken at tage lang tid eller koste mange penge. Du vil faktisk kunne bestille samtlige lege redskaber online, og få dem leveret direkte til døren. Kun fantasien – og selvfølgelig størrelsen på din have – sætter grænser for hvorledes du vælger at indrette din private legeplads.

Du kan for eksempel vælge at udruste hjemme legepladsen med en sandkasse, et gyngestativ og et hyggeligt legehus hvor de små kan søge ly for sommerens byger. Og når ungerne bliver lidt større kan du supplere med en lækker havetrampolin som udfordrer barnets motorik, balance og koordination.

Du bør selvfølgelig altid købe lege redskaberne hos en dansk forhandler og sikre dig t de er godkendt efter gældende sikkerheds standarder. Læs mere om indretning af legeplads på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

Flere Nyheder