Skip to content

Afhøvling af gulve – få dit grimme gulv smukt igen

Har dit trægulv taget skade på grund af fugt i træværket, eller er det belagt med et tykt lag lak eller fernis? Så kan du overveje at lade det afhøvle.

Hvem kan foretage en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er, hvis man sammenligner med en gulvafslibning, en temmelig invasiv procedure. Ved afhøvling af gulve anvendes en maskine særligt designet til formålet. Denne maskine er forsynet med en valse, som er påmonteret små skarpe knive.

Når maskinen køres hen over gulvet skrælles det øverste lag – helt op til en halv centimeter ad gangen – af træværket. Det er ikke sikkert at et trægulv nødvendigvis kan tåle en gulvafhøvling, da en sådan forudsætter at der er en vis mængde af gulvets slidlag tilbage.

Du bør således altid lade en dygtig gulvmand vurdere dit trægulv forud for en gulvafhøvling – og du bør under alle omstændigheder aldrig selv forsøge dig med afhøvling af gulve. Du risikerer som amatør at foranledige skader på dit gulv som gør at det ikke kan reddes.

Samtidig vil en gulvmand med hænder og hoved skruet rigtigt på have de stærkeste forudsætninger for at kunne skabe et smukt og jævnt resultat. Og derfor er det en rigtig god idé at kontakte dit lokale gulvfirma når dit trægulv trænger til en gulvafhøvling.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Vurderer din gulvmand at dit trægulv kan tåle – og behøver – en gulvafhøvling vil han foretage denne med største forsigtighed. Det er vigtigt at der ikke fjernes mere af træværkets overflade end højst nødvendigt for at opnå det ønskede resultat. Når selve afhøvlingen er overstået vil gulvmanden afslutte med en gulvafslibning, så gulvet bliver glat og ensartet – og klar til at modtage den valgte efterbehandling.

Hvis du ønsker et skarpt tilbud på afhøvling, afslibning og efterbehandling af gulve kan du altid kontakte DBF Gulvservice – læs mere på gulvafslibning-priser.dk

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.