Skip to content

Boller i karry – krydret og velsmagende

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Mangler du en idé til nem og lækker aftensmad, som kan opbevares på køl eller frys? Så bør du prøve boller i karry. Boller i karry er en smagfuld og lækker ret, som de fleste børn og voksne kan lide. Der er rigtig mange fordel ved at vælge boller i karry som et fast indslag ved aftensbordet. For det første er retten blandt de billigere, når man kigger på ingredienslisten. Og samtlige ingredienser er nogle, du kan finde i supermarkedet, så du ikke skal fare land og rige rundt for at gå i specialbutikker efter dem.

Til bollerne skal du blot bruge hakket kalve- og svinekød, lige som når du skal lave frikadeller, æg, mel, salt, peber, mælk og løg. Og til sovsen skal du bruge karry pulver (helst den stærke variant), æbler, løg, smør, salt og peber – evt. lidt piskefløde, hvis sovsen gerne må blive lidt tyk. For det andet er det nemt og hurtigt at lave boller i karry. Til tilberedning af boller i karry skal du blot bruge en stor gryde og et helt almindeligt komfur. Og som tilbehør anbefales kogte Basmati ris – evt. kartoffelmos, hvis ungerne ikke kan lide ris. Du kan servere dine boller i karry med en mango chutney, som også findes i supermarkedet, for at balancere den krydrede smag.

Boller i karry – når du vil have mad til flere dage

Og for det tredje kan boller i karry sagtens opbevares et par dage på køl, eller gemmes i flere uger i fryseren. Det betyder, at du, i stedet for at skulle lave mad hver eneste aften, kan lave en ordentlig skudefuld boller i karry på én gang – retten bliver faktisk blot bedre af at blive fremstillet i stor mængde, og endnu bedre af at få lov at trække i køleskabet. Og den tager absolut ingen skade af at blive frosset ned og tøet op igen. Find opskriften på boller i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/gammeldages-boller-i-karry